Kina Smit

Kina is werkzaam als Orthopedagoog op locaties Haarlem en Heemstede. ‘Kinderen en jongeren blijven me verrassen. Van de speelse onbevangenheid en nieuwsgierigheid van kinderen en de stoere kwetsbaarheid van jongeren krijg ik nooit genoeg!’

‘Mijn passie is met aandacht en een open blik kijken naar lastig gedrag en aan te sluiten bij wat wel goed gaat en van daaruit te werken aan verandering. Uiteindelijk ligt de kracht tot verbetering en verandering in iedereen zelf. Bij de opvoedpoli help ik kinderen en jongeren hun eigen mogelijkheden te (her)ontdekken. Samen kijken wat er aan de hand is, waar dit vandaan komt en vooral wat er nodig is om verder te kunnen’.

‘In 2004 ben ik als orthopedagoog afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heb ik bij verschillende GGZ instellingen gewerkt zowel leidinggevend als uitvoerend. Bij de opvoedpoli vind ik het fijn dat we écht aansluiten bij de vragen van ouders en kinderen. Doen wat nodig is. Naast de opvoedpoli doe ik dit ook vanuit mijn eigen praktijk’.