Geïntegreerde zorg

De Opvoedpoli biedt basis- en specialistische jeugd-GGZ en specialistische jeugdhulp onder één dak. We richten ons daarbij altijd op het hele gezin.

Hulp bij psychische problemen

Wij behandelen kinderen en jongeren met (complexe) psychische problemen. Dat doen we altijd in combinatie met het aanpakken van (meervoudige) problemen die binnen het gezin of bij de ouders spelen.

Het leven van mensen is niet in stukjes gedeeld. Onze zorg dus ook niet. En daarom werken wij volgens de methodes Wrap Around Care en Coda-e. Daarin staat de oplossing centraal. Niet het probleem. Omdat dit belangrijk is bij de behandeling, komen alle leefdomeinen zoals gezin, familie, school en werk aan bod. Het gezin houdt de touwtjes altijd in handen, hun wensen en mogelijkheden staan centraal. 

Samenwerken

Wij geloven dat je samen sterk staat. Onze krachten bundelen we dan ook regelmatig met andere specialisten en instellingen als gemeenten, (huis)artsen, scholen en/of wijkteams, buurtteams, OKT's en CJG's.

Ik voed Elise alleen op en liep er steeds tegenaan dat ze slecht naar me luisterde en we veel ruzie maakten. Het was fijn dat ik tips kreeg over het stellen van regels en de manier waarop ik haar kan aanspeken. We hebben ook veel gepraat over hoe het voor haar is dat er geen contact met haar vader is. Ik heb het gevoel dat we elkaar nu beter begrijpen.

Jessica, moeder van Elise (13 jaar)

Lees onze andere ervaringsverhalen