Geïntegreerde zorg

De Opvoedpoli biedt geïntegreerde zorg voor kinderen, gezinnen en jongeren. We combineren dit altijd met opvoedingsondersteuning. Ook problemen die er zijn in het gezin of bij de ouders zijn pakken we aan.

We zijn gespecialiseerd in het integreren van (specialistische) jeugd ggz en jeugdhulp. Daarmee richten we ons op oplossingen voor de lange termijn.

Wrap Around Care

Het leven van mensen is niet in stukjes gedeeld. Onze zorg dus ook niet. En daarom werken wij volgens de methodes Wrap Around Care en Coda-e. Daarin staat de oplossing centraal. Niet het probleem. Omdat het belangrijk is bij de behandeling komen alle leefdomeinen zoals gezin, familie, school en werk aan bod. Het gezin houdt de touwtjes altijd in handen, hun wensen en mogelijkheden staan centraal. 

Samenwerken

Wij geloven dat je samen sterk staat. Onze krachten bundelen we dan ook regelmatig met andere specialisten en instellingen als gemeenten, (huis)artsen, scholen en/of wijkteams, buurtteams, OKT's en CJG's.

Ik voed Elise alleen op en liep er steeds tegenaan dat ze slecht naar me luisterde en we veel ruzie maken. Het was fijn dat ik tips kreeg over het stellen van regels en de manier waarop ik haar kan aanspeken. We hebben ook veel gepraat over hoe het voor haar is dat er geen contact met haar vader is. Ik heb het gevoel dat we elkaar nu beter begrijpen.

Jessica moeder van Elise (13 jaar)

Lees onze andere ervaringsverhalen

© 2015 - 2018 De Opvoedpoli

Website door: be optimized