Hoe verloopt de aanmelding bij de Opvoedpoli?

Wanneer u een doorverwijzing heeft van de huisarts, de gemeente (JGH) of school (Schoolformaat), kunt u ons bellen om aan te melden. Meestal zal u de officemanager aan de telefoon krijgen. Zij zal wat gegevens noteren. Vaak krijgen wij de verwijzing rechtstreeks binnen. Soms is dit niet zo, dan vragen wij of u de verwijzing bij ons wil langsbrengen.

Intern wordt bekeken welke collega het beste bij uw aanmelding past en uw aanmelding kan oppakken. Deze collega wordt aan u en uw gezin gekoppeld, wij noemen deze persoon ‘coach’.

Alle collega’s kunnen de rol van coach hebben, dit houdt in dat deze collega samen met u de zorg gaat coördineren; de coach gaat samen met u onderzoeken wat er aan de hand is en welke zorg nodig is om u te helpen. De coach nodigt u uit voor een kennismakingsgesprek.

In dit kennismakingsgesprek vertelt de coach meer over de werkwijze van de Opvoedpoli en wordt u gevraagd over u en uw gezin te vertellen. Aan het eind van dit gesprek bepalen we samen of de Opvoedpoli de juiste hulp kan bieden en of u een klik voelt met ons als organisatie en met de coach.

Als dit zo is, plannen we vervolgafspraken in om elkaar beter te leren kennen en de zorgen goed in kaart te brengen. Deze gesprekken noemen wij de intakefase. Wij vragen u een aantal vragenlijsten en formulieren in te vullen tijdens deze fase. In deze fase ontmoet u ook de hoofdbehandelaar of werkbegeleider. Elke coach werkt in een duo met een werkbegeleider of hoofdbehandelaar. De rol van deze werkbegeleider en hoofdbehandelaar is gericht op meedenken over de zorg die wij leveren. Dit doet zij actief tijdens de start- en evaluatiemomenten en op de achtergrond in overleg met de coach tussen deze momenten in.

Aan het eind van de intakefase stelt u samen met de coach de doelen voor de behandeling vast. Het kan zijn dat er om aan de doelen te kunnen werken aanvullende behandelingen nodig zijn door andere collega’s. De coach met wie u gestart bent, blijft uw aanspreekpunt en blijft betrokken.

Hier vindt u meer informatie over de werkwijze.