Opvoedpoli Zoetermeer

We zijn er voor iedereen met vragen over ouderschap, opvoeden en de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0-23 jaar in Zoetermeer en omgeving. Met een geldige verwijzing kunt u zich bij ons aanmelden. 

 

Scherpe maatregelen coronavirus 

 

Zondag 15 maart heeft het kabinet vergaande maatregelen genomen rondom het coronavirus. Hierbij informeren wij u dat de Opvoedpoli te allen tijde de richtlijnen van het RIVM volgt.

Concreet betekent dit dat onze medewerkers waar mogelijk vanuit huis werken en contact met cliënten zoveel mogelijk vermijden, tenzij het niet anders kan. De continuïteit van onze zorg heeft prioriteit, maar de vorm van het contact met onze ambulante medewerkers kan anders zijn.

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft de Opvoedpoli t/m 6 april 2020 de volgende extra maatregelen te nemen:

 

Bezoeken bij u thuis

  • Onze ambulante medewerkers komen niet meer bij u thuis, tenzij dat echt noodzakelijk is.
  • Als het echt noodzakelijk is dat onze medewerker bij u thuis langskomt, wordt u vooraf eerst gebeld met de vraag of u verkoudheidsklachten of koorts heeft. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM.
  • Als het huisbezoek niet doorgaat, wordt de afspraak vervangen door telefonisch contact of videobellen. De ambulant medewerker stemt dit duidelijk met u af.
  • De behandeling gaat dus gewoon door, maar meestal in een andere vorm dan huisbezoek.

 

Kunt u nog naar onze locatie komen?

  • Therapeutische behandelingen waar fysiek contact met de client voor nodig is, gaan niet door.
  • Behandelingen op onze ambulante locaties (Opvoedpoli’s) geen niet door, tenzij face-to-face contact echt noodzakelijk is. Uw afspraak wordt vervangen door telefonisch contact of videobellen. Onze ambulant medewerker stemt dit met u af.

 

We gaan ervan uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de maatregelen die wij nemen en hopen op uw begrip en medewerking. Als u vragen heeft, kunt u terecht bij uw ambulant medewerker.

 

Welkom bij De Opvoedpoli Zoetermeer

 

We zijn er voor iedereen met vragen over ouderschap, opvoeden en de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0-23 jaar in Zoetermeer en omgeving. We zijn gespecialiseerd in Opvoedhulp, Jeugdhulp en Jeugd GGZ.
We werken gezinsgericht en bieden diagnostiek, behandeling, gezinscoaching en systeemtherapie. Daarnaast bieden we vele interventies en trainingen, waarvan het merendeel evidencebased.

Aanmelden

De Opvoedpoli Zoetermeer (zowel locatie Noord als Zuid) heeft beperkt ruimte om nieuwe cliënten aan te nemen. Er zal op maat gekeken worden welke aanmeldingen we op dit moment kunnen pakken. Mochten wij uw vraag niet kunnen beantwoorden, kijken we mee waar dat wel kan of gaan we gezamenlijk in overleg met de verwijzer.

 

Stage 

Bij Opvoedpoli Zoetermeer is er de mogelijkheid om stage te lopen. Wij bieden 1x per jaar stages aan in september. De sluiting van sollicitaties voor deze stages is 15 maart. Een stageperiode duurt 9 maanden, drie dagen per week (dagen in overleg). Stages zijn bedoeld voor laatstejaars HBO/WO studenten, met relevante opleiding. Een motivatiebrief en CV kan gestuurd worden naar Myrthe van den Bogaard: myrthe@opvoedpoli.nl

 

Twee locaties Opvoedpoli Zoetermeer

In Zoetermeer zijn tegenwoordig twee Opvoedpoli locaties. Zoetermeer is verdeeld in 2 postcodegebieden, welke zijn toegewezen aan een locatie. Je kan hieronder checken onder welke locatie jouw adres valt (op basis van de postcode).

Postcodes die vallen onder Opvoedpoli Zoetermeer Noord

Oosterheem 2721, 2722, 2729
Noordhove 2728
Seghwaert 2723,  2724,  2727
De Leyens / Buytenwegh 2725,  2726


Postcodes die vallen onder Opvoedpoli Zoetermeer Zuid

Rokkeveen 2718, 2719
Meerzicht 2715, 2716
Centrum: Driemanspolder, Dorp,
Palenstein, Stadscentrum, De Leyens
2711, 2712, 2713, 2717

 

 

Team Noord
Willem Dreeslaan 430

2729NK Zoetermeer

079-8895767

zoetermeer.noord@opvoedpoli.nl 

 

Team Zuid
Dorpsstraat 145

2712AG Zoetermeer

079-8895766

zoetermeer.zuid@opvoedpoli.nl