Opvoedpoli Hoorn

Wij bieden hulp en behandeling aan kinderen en jongeren van 0-23 jaar en zijn er ook voor de gezinnen waarin zij opgroeien. Bekijk onze actuele wachttijden.

Welkom bij de Opvoedpoli Hoorn

Wij zijn er voor kinderen, jongeren en hun gezinnen. Wij bieden hulp vanuit de specialistische- en basis-GGZ en specialistische jeugdhulp. Bij ons vind je geen standaard aanbod, wij doen wat werkt en nodig is. Wij bieden onze behandeling en hulp daar waar dat voor jullie prettig is.

Hoe kinderen zich ontwikkelen, hangt onder andere samen met het welbevinden van ouders/opvoeders en andere belangrijke personen uit de omgeving van het kind. Daarom vinden wij het bij de Opvoedpoli belangrijk om niet alleen in gesprek te gaan met het kind of de jongere, maar met alle gezinsleden en ook te kijken naar hun onderlinge relaties. Essentieel is dat ieder gezinslid zich gehoord en gezien voelt en dat we, naast het kijken naar de zorgen, juist ook aandacht hebben voor de mogelijkheden en veerkracht van een gezin.

Wanneer een kind of jongere wordt aangemeld, vindt er eerst een telefonische kennismaking plaats om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de aanmeldreden, waarna er gekeken wordt naar de beste match met een van onze collega’s. Deze collega zal jullie uitnodigen voor het intakegesprek. Vervolgens zullen we zorgvuldig de tijd nemen om jullie goed te leren kennen. Samen stellen we doelen op waar jullie aan willen werken en komen we tot een plan van aanpak. Hierbij vinden wij het belangrijk om in overleg met jullie de samenwerking op te zoeken met scholen, andere belangrijke personen uit jullie omgeving en eventuele andere betrokken hulpverleners. 

18+

Jongeren ouder dan 18 jaar krijgen hun zorg niet via de gemeente vergoed, maar via de zorgverzekeraar. Bekijk op deze pagina of jouw zorgverzekeraar er tussen staat.

Multidisciplinair team

Bij de Opvoedpoli Hoorn werken er mensen vanuit verschillende disciplines:

  • (GZ-)psychologen
  • Orthopedagogen(-generalisten)
  • Relationele gezinstherapeuten
  • Systeemtherapeuten
  • Vaktherapeuten
  • Psychiaters
  • Klinisch psycholoog/psychotherapeut
  • Jongeren-/gezinscoaches

Wij maken gebruik van verschillende behandelvormen, waaronder breed psychodiagnostisch onderzoek, cognitieve gedragstherapie, traumatherapie (o.a. EMDR en schrijftherapie), beeldende therapie, Theraplay, speltherapie, systeemtherapie, relationele gezinstherapie, schematherapie, jongeren- en gezinscoaching. 

Graag stellen wij ons aan jullie voor: 
Wie we zijn

Opvoedpoli Hoorn

Maelsonstraat 18
1624 NP Hoorn

Telefoonnummer: 088-9114500
E-mailadres: hoorn@opvoedpoli.nl

Parkeren kan voor het pand of achter de slagboom aan de rechterzijde van het pand.