Opvoedpoli Haarlem

Wij zijn er voor gezinnen met kinderen en jongeren van 0-23 jaar in de regio's Zuid-Kennemerland/IJmond en Haarlemmermeer. Voor hulp en behandeling kun je terecht bij onze locaties in Haarlem en Heemskerk.

Welkom bij De Opvoedpoli Haarlem

We bieden diagnostiek, behandeling en gezinscoaching voor gezinnen met kinderen tot 23 jaar. We werken gezinsgericht en bieden verschillende soorten zorg en behandeling.

Aanmelden kan bij ons op twee manieren. Woon je in de regio Haarlemmermeer, dan kun je direct contact opnemen met de Opvoedpoli via de contactgegevens hiernaast. Woon je in de regio Zuid-Kennemerland/IJmond, dan kun je aanmelden via Planet Young. Dit is een nieuw samenwerkingsverband waar De Opvoedpoli onderdeel van is. Meer informatie voor verwijzers.

Als je besluit contact met ons op te nemen via de Opvoedpoli, dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk telefonisch met iemand je aanmelding kunt doorspreken. Wij zullen je dan adviseren, soms om contact op te nemen met de huisarts voor een verwijsbrief, of met de gemeente. We zullen je ook uitleggen dat we je een vragenlijst gaan toesturen. Als deze vragenlijst binnen is gaan we je bellen voor een eerste gesprek. Na ons eerste contact vindt, als wij de verwijsbrief of beschikking hebben ontvangen, een intakegesprek plaats. Als je contact opneemt via Planet Young, word je door een van de professionals teruggebeld.

De intake vindt plaats op kantoor of bij je thuis. Wij zoeken altijd naar iemand die goed bij jou en je gezin past. We bespreken dan met elkaar wat de vraag is en maken een plan waar we gezamenlijk mee aan de slag gaan. Jij houdt hierbij de touwtjes altijd in handen, jouw wensen en mogelijkheden staan centraal.

Wachttijden

Bekijk onze actuele wachttijden hier. Neem voor vragen contact met ons op via 023-3030571 of 023-3030361. Of kom een keertje langs; er staat altijd een lekker kopje koffie of thee voor je klaar.

18+

Jongeren ouder dan 18 jaar krijgen hun zorg niet via de gemeente vergoed, maar via de zorgverzekeraar. Bekijk op deze pagina of jouw zorgverzekeraar er tussen staat.

Jeugdstem – vertrouwenspersonen akj

Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Iedereen die te maken heeft met jeugdhulp en daar vragen over heeft, kan bij ons terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen met vragen of klachten naar een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt de vertrouwenspersoon met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente. 

Ondersteuning door een vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van De Opvoedpoli.

Een Jeugdstem vertrouwenspersoon:                                       

  • geeft informatie en advies aan jongeren, ouders en verzorgers en legt uit hoe de jeugdhulp werkt;
  • ondersteunt cliënten bij klachten over de jeugdhulp;
  • geeft informatie over rechten en rechtspositie in de jeugdhulp;
  • draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van de jeugdhulp;

Zo bereik je Jeugdstem:

  • Bel gratis naar 088 – 555 1000
  • Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Opvoedpoli Haarlem

Opvoedpoli Haarlem (Wilhelmina)
Wilhelminastraat 66
2011 VP Haarlem
023-3030361

Opvoedpoli Haarlem (Spaarne)
Spaarne 11
2011 CC Haarlem 
023-3030571

Opvoedpoli Heemskerk
Rijksstraatweg 55
1969 LC Heemskerk

E-mailadres: haarlem@opvoedpoli.nl