Opvoedpoli Haarlem

Wij zijn er voor gezinnen met kinderen van 0-23 jaar. Voor hulp en behandeling kun je terecht op onze locaties in Haarlem en Beverwijk.

Scherpe maatregelen coronavirus 

 

Zondag 15 maart heeft het kabinet vergaande maatregelen genomen rondom het coronavirus. Hierbij informeren wij u dat de Opvoedpoli te allen tijde de richtlijnen van het RIVM volgt.

Concreet betekent dit dat onze medewerkers waar mogelijk vanuit huis werken en contact met cliënten zoveel mogelijk vermijden, tenzij het niet anders kan. De continuïteit van onze zorg heeft prioriteit, maar de vorm van het contact met onze ambulante medewerkers kan anders zijn.

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft de Opvoedpoli t/m 6 april 2020 de volgende extra maatregelen te nemen:

 

Bezoeken bij u thuis

  • Onze ambulante medewerkers komen niet meer bij u thuis, tenzij dat echt noodzakelijk is.
  • Als het echt noodzakelijk is dat onze medewerker bij u thuis langskomt, wordt u vooraf eerst gebeld met de vraag of u verkoudheidsklachten of koorts heeft. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM.
  • Als het huisbezoek niet doorgaat, wordt de afspraak vervangen door telefonisch contact of videobellen. De ambulant medewerker stemt dit duidelijk met u af.
  • De behandeling gaat dus gewoon door, maar meestal in een andere vorm dan huisbezoek.

 

Kunt u nog naar onze locatie komen?

  • Therapeutische behandelingen waar fysiek contact met de client voor nodig is, gaan niet door.
  • Behandelingen op onze ambulante locaties (Opvoedpoli’s) geen niet door, tenzij face-to-face contact echt noodzakelijk is. Uw afspraak wordt vervangen door telefonisch contact of videobellen. Onze ambulant medewerker stemt dit met u af.

 

We gaan ervan uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de maatregelen die wij nemen en hopen op uw begrip en medewerking. Als u vragen heeft, kunt u terecht bij uw ambulant medewerker.

 

Welkom bij De Opvoedpoli Haarlem

We bieden diagnostiek, behandeling en gezinscoaching voor gezinnen met kinderen tot 23 jaar. We werken gezinsgericht en bieden verschillende soorten zorg en behandeling.

Als je besluit contact met ons op te nemen, zorgen wij dat je zo snel mogelijk telefonisch met iemand je aanmelding kunt doorspreken. Je kunt alvast al je vragen stellen en zo krijgen wij een beeld van wat je vraag is en wat er precies speelt. Wij zullen je dan adviseren, soms om contact op te nemen met de huisarts voor een verwijsbrief, soms met je de gemeente voor een verwijzing. We zullen je ook uitleggen dat we je een vragenlijst gaan toesturen. Als deze vragenlijst binnen is gaan we je bellen voor een eerste gesprek. Na ons eerste contact vindt, als wij de verwijsbrief of beschikking hebben ontvangen, een intakegesprek plaats. Momenteel hebben wij een wachtlijst van ongeveer 8 weken.

Dit eerste gesprek (de intake) vindt plaats op kantoor of bij je thuis. Wij zoeken altijd naar iemand die goed bij jou en je gezin past. We bespreken dan met elkaar wat de vraag is en maken we een plan waar we gezamenlijk mee aan de slag gaan. Jij houdt hierbij de touwtjes altijd in handen, jouw wensen en mogelijkheden staan centraal.

Care Express

Care Express is de specialist voor geïntegreerde specialistische jeugdhulp aan jongeren van 12 tot 23 jaar met meervoudige problematiek op verschillende leefgebieden.Een coach komt naar ze toe en samen werken ze aan hun problemen. Zoals schulden, problemen met politie en justitie, zichzelf, thuis of op school. En als het even niet meer gaat, dan is de coach 24/7 bereikbaar voor advies of een luisterend oor. Daarom is een match tussen coach en jongeren belangrijk. Zie voor meer informatie www.care-express.nl. 

De Opvoedpoli

Op dit moment hebben wij een wachtlijst van 8 weken. Neem contact op met ons op via het telefoonnummer 023-3030571 of 023-3030361 en het aanmeldteam zal dan contact opnemen.Er staat altijd een lekker kopje koffie of thee voor je klaar.

Je kunt ook via onderstaand formulier contact met ons opnemen.

Opvoedpoli Haarlem

Spaarne 11

2011CC Haarlem 

0233030571

haarlem@opvoedpoli.nl

Beverwijk

Bezoekadres:

Zeestraat 84

1943 AC Beverwijk

Postadres:

Spaarne 11

2011 CC Haarlem

023-3030571