Maak kennis...

Maak kennis met alle medewerkers van De Opvoedpoli in Heemstede.

Manager Opvoedpoli locatie Alkmaar, Haarlem en Heemstede.

Met kennis over de werking van het lichaam en de hersenen vanuit Bewegingswetenschappen biedt Sigrid Psychomotorische therapie. Dat is een behandelvorm waar kinderen en jongeren beter leren begrijpen hoe hun lijf reageert op situaties, welke automatische gedachten opkomen en welk gedrag dan tevoorschijn komt. Hierbij worden sport, spel, houdings- en ontspanningsoefeningen ingezet. In een fijne omgeving worden cliënten aan het denken gezet en uitgenodigd om te oefenen met nieuw gedrag.

Nick is sinds 2016 werkzaam bij de Opvoedpoli als Orthopedagoog en jongerencoach. Nick heeft een aantal jaar in het (speciaal) basisonderwijs gewerkt als leerkracht. In 2015 is Nick afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Universiteit van Amsterdam. Nick biedt bij de Opvoedpoli diagnostisch onderzoek en behandeling aan kinderen en jongeren. Naast individuele behandeling richt hij zich ook op ouderbegeleiding. Daarnaast biedt hij ook behandelingen als running therapie, signs of safety en cognitieve gedragstherapie.

Judith werkt sinds april 2018 als gezins- en jongerencoach bij de Opvoedpoli Heemstede en Haarlem. Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heeft ze ruim 12 jaar ervaring opgedaan in de Jeugd GGZ. Hier heeft ze begeleiding en behandeling gegeven aan jongeren en hun ouders met verschillende soorten psychische problemen. Als verdieping heeft Judith naast haar werk een opleiding Pedagogiek en Cognitieve Gedragstherapie afgerond.
Judith heeft ervaring met de werkwijze van “geweldloos verzet” en mindfulness en zet dit graag in tijdens de behandeling.

Iris Liefting is sinds de lente van 2018 werkzaam als gezinsbehandelaar/coach bij de Opvoedpoli, locatie Heemstede. Iris is in 2013 afgestudeerd als pedagoog. Iris werkt al 5 jaar met veel plezier in de zorg en heeft in verschillende functies ervaring opgedaan met het werken aan veiligheid. Iris werkt daarom tevens als veiligheidsfunctionaris bij de opvoedpoli. Iris heeft zich het afgelopen jaar mogen ontwikkelingen in de methodiek van ‘geweldloos verzet’ waarbij zij gezinnen ondersteund om weer op een prettige manier met elkaar om te gaan en met elkaar in contact te staan. Daarnaast ondersteund zij ouders en jongeren bij opvoed, opgroei en ontwikkel vragen, dit kan in de vorm van ouderbegeleiding, opvoedondersteuning en coaching van jongeren. Het opvoeden van kinderen is geen makkelijke taak en is niet altijd vanzelfsprekend. Zij vindt het belangrijk om hulp te verlenen in de omgeving van waar zich de hulpvraag voor doet en werkt daarom voornamelijk ambulant.

Maartje is sinds mei 2018 werkzaam als orthopedagoog bij de Opvoedpoli. Hiervoor heeft zij als orthopedagoog gewerkt in een ziekenhuis en als verpleegkundige bij de GGD en op een mytylschool. Bij de Opvoedpoli houdt Maartje zich voornamelijk bezig met de diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en hun ouders. Maartje vindt het belangrijk dat cliënten zich gehoord en gezien voelen. Daarvoor gaat Maartje grondig te werk vanuit de hulpvraag en benadert ze haar cliënten met een open blik. Ook een gezonde dosis humor kan niet ontbreken in haar werk!

Basispsycholoog kind en jeugd
Nadine is basispsycholoog kind en jeugd en cognitief gedragstherapeut i.o. bij de Opvoedpoli, locatie Heemstede. Nadine heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, richting klinische ontwikkelingspsychologie. Sinds april 2018 werkt zij bij de Opvoedpoli en in de tussentijd heeft zij bij verschillende GGZ-instellingen gewerkt als basispsycholoog en mindfulnesstrainer. Ook heeft zij een tijdje als coördinator van een huiswerkinstituut gewerkt en ervaring opgedaan met onderwijs gerelateerde problematiek. Bij de Opvoedpoli richt zij zich voornamelijk op diagnostisch onderzoek en behandeling bij kinderen en jongeren. Het opvoeden van kinderen is geen makkelijke taak en is niet altijd vanzelfsprekend. Zij zet zich graag in om duidelijkheid te bieden over waar bepaald gedrag vandaan komt en de vertaalslag hiervan te maken naar wat dat in de praktijk betekent.


Lisanne is generalistisch opgeleid en werkt met kinderen, jongeren en hun ouders met zeer uiteenlopende problematiek. Zij werkt veelal oplossingsgericht en in de behandeling ligt daarom de focus op mogelijkheden en niet op beperkingen. In de behandeling staat het contact en de ontmoeting met het kind, het gezin en andere voor het gezin belangrijke mensen centraal en hun vraag voorop.

Tineke
GZ psycholoog / Hoofdbehandelaar

Suzanne is Psycholoog NIP en heeft de masters Klinische Psychologie en Kinder- en jeugdpsychologie succesvol afgerond aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Matthias heeft in 2015 zijn master psychologie behaald in de richting neuropsychologie. Tijdens zijn studie en na zijn afstuderen is hij een tijdlang werkzaam geweest in de maatschappelijke opvang voor jongeren. Vanaf september 2018 werkt Matthias als neuropsycholoog bij de Opvoedpoli en richt hij zich op diagnostiek en coaching.

Brittanny is na haar stage in 2017 werkzaam gebleven binnen de Opvoedpoli Heemstede als jongerencoach. Door haar maatschappelijk werk en dienstverlening achtergrond houdt zij zich veelal bezig met praktische vragen, coaching en begeleiding. Gedurende haar opleiding heeft Brittanny zich gespecialiseerd in het werken in de GGZ en het werken met eigen ervaring/ervaringsdeskundigheid. Brittanny vindt dat iedereen recht heeft op een betekenisvolle inrichting van het leven. Zij kijkt naar de krachten van personen, werkt graag oplossingsgericht en vindt gelijkwaardigheid van belang.

Josine werkt bij de Opvoedpoli /Care-express als gezins- en jongerencoach. Josine houdt zich bezig met diagnostiek en behandeling van kinderen & jongeren en ouderbegeleiding.

1 2

© 2015 - 2018 De Opvoedpoli

Website door: be optimized