Maak kennis met alle medewerkers van De Opvoedpoli in Alkmaar.
Maria is na het behalen van haar master Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam als orthopedagoog werkzaam bij de Opvoedpoli Alkmaar.
Anne is GZ-psycholoog en werkt sinds 2021 als (regie)behandelaar bij de Opvoedpoli Alkmaar.
Sinds september 2021 is Youri werkzaam als speltherapeut bij De Opvoedpoli Alkmaar.
Evelien is systeemtherapeut en al jaren werkzaam in de Kinder-en jeugdpsychiatrie en de GGZ, voor jongeren en volwassenen.
Nicolien is de manager van de Opvoedpoli's in Alkmaar, Haarlem en Heemskerk.
Sarai is een enthousiaste en energieke neuropsycholoog met een sensitieve en analytische (werk)houding. Ze is breed geïnteresseerd en heeft een gezonde dosis nieuwsgierigheid in de psychologie van kinderen en adolescenten.
Susan is werkzaam als jeugdarts bij de Opvoedpoli in Hoorn, Alkmaar en Den Helder. Ze heeft geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en gewerkt bij de GGD en Triversum.
Rianne werkt als Orthopedagoog bij de Opvoedpoli Alkmaar en biedt hier diagnostiek, behandeling en gezinscoaching. Rianne vindt hierin openheid en humor in het contact met het kind en het gezin en de netwerken belangrijk, om zo gezamenlijk tot de kern van de problematiek te komen. Rianne gelooft dat ieder gezin wel eens door meer of minder moeilijke perioden gaat en dat hier hulp bij vragen een kracht op zich is. Ze helpt jullie graag (her)ontdekken wat er nog meer kan helpen.
Nadieh heeft gedurende het schooljaar 2018-2019 stage gelopen als orthopedagoog i.o. bij de Opvoedpoli. Eerder heeft ze de opleiding HBO Pedagogiek afgerond.
Ewa is sinds september 2018 werkzaam als gezinscoach bij de Opvoedpoli in Alkmaar. Eerder heeft Ewa gewerkt als jeugdhulpverlener bij een gemeente en daarvoor heeft zij 11 jaar gewerkt met kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Ze heeft zowel op groepen als in de gezinnen thuis gewerkt.
Ewa gaat uit van de krachten van kind en ouder en is gericht op wat goed gaat, om van daaruit op zoek te gaan naar een positieve (gedrags)verandering.
Ewa is betrokken, betrouwbaar en positief ingesteld.
Nina heeft Klinische Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Na een stage van tien maanden bij de Opvoedpoli is zij nu werkzaam als psycholoog. Ze heeft werkervaring opgedaan als testleider bij verschillende onderzoeken van de Universiteit van Amsterdam, onder andere gericht op risicogedrag bij jongeren met ADHD.
Ellen werkt sinds mei 2018 met veel plezier als office manager bij De Opvoedpoli in Alkmaar. Ze werkt samen met office manager Anke van Diejen. Ellen heeft ruime ervaring als secretaresse in de Jeugd GGZ. Deze ervaring neemt ze mee in haar huidige baan. Zij is klantvriendelijk, enthousiast, oplossingsgericht en houdt van orde en overzicht.
Marije is orthopedagoog en sinds september 2017 werkzaam bij de opvoedpoli in Alkmaar. Ze heeft afgelopen 8 jaar gewerkt als orthopedagoog in het speciaal onderwijs (basis en middelbaar) en heeft veel ervaring met kinderen en jongeren die zijn vastgelopen in het onderwijs of dreigen vast te lopen. Binnen het onderwijs heeft zij veel samengewerkt met de zorg en hulpverlening rondom kinderen en jongeren. Zij ziet dan ook veel kansen en mogelijkheden om zorg en onderwijs meer bij elkaar te betrekken om zo de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. Ook heeft zij ervaring binnen de pleegzorg en het begeleiden van gezinnen met opvoedvragen.
Opvoeding, onderwijs en de ontwikkeling van kinderen geven Jordy energie om aan het werk te gaan.
Hij is orthopedagoog, bewegingsonderwijzer en Rots&Water-trainer. Hij werkt met kinderen, jongeren en gezinnen vanuit psychofysieke principes; via spel en oefeningen wordt er gewerkt aan het vergroten van mentale en sociale vaardigheden.
Kortom: hij brengt mensen in beweging, letterlijk en figuurlijk.
Astrid is vijftien jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, als Orthopedagoog en als Speltherapeut. Zij heeft zich gespecialiseerd in het gebruik van duidelijke, eenvoudige taal tijdens het uitvoeren van diagnostiek en de behandeling. Hierdoor krijgen mensen van zeer diverse culturen of achtergronden grip op hun eigen hulpverleningsproces, wat leidt tot resultaat.
Astrid werkt vanuit verschillende benaderingen, waaronder een cognitief gedragstherapeutische en een systemische, waarbij zij kijkt naar de sociale omgeving waarbinnen de klachten zich voordoen. Om jongeren naast praten ook een ander middel te geven om gevoelens uit te drukken, heeft Astrid zich gespecialiseerd in spel als behandel- en observatiemiddel. Astrid is uiteraard aangesloten bij het SKJ.