Opvoedpoli Alkmaar

We zijn er voor iedereen met vragen over ouderschap, opvoeden en de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0-18 jaar in de regio Alkmaar. Bel 072 5205540 of mail alkmaar@opvoedpoli.nl. Wij hebben geen Faxnummer.

Welkom op De Opvoedpoli Alkmaar

We bieden diagnostiek, behandeling en gezinscoaching voor gezinnen met kinderen tot 23 jaar. We werken gezinsgericht en bieden verschillende soorten zorg en behandeling. 

Wachttijden en aanmelden

Momenteel hebben wij een beperkte instroom van cliënten; diagnostiek/onderzoek-vragen pakken wij op vanaf januari 2020. Voor cliënten van 18+ hebben wij helaas een tijdelijke aanmeldstop. Jij kunt met jouw verwijzer in gesprek welke andere opties er in de regio zijn. Wij houden jou via deze website op de hoogte.

Om de aanmeldingen zo goed mogelijk te stroomlijnen hebben we uw verwijsbrief en gegevens ter beoordeling nodig. Wij gaan dan naar de aanmelding kijken of wij degene zijn die uw hulpvraag het beste kunnen oppakken. We zullen dan ook telefonisch contact met u opnemen.

Door de aanmeldingen op deze manier te organiseren, kunnen wij de kwaliteit blijven bieden waar we voor staan.

Extra aanbod

In september wordt er een groep gestart voor de methode Geweldloos verzet. Dit is een methode om agressief gedrag en destructief gedrag van jongeren te stoppen en hen (weer) verantwoordelijkheid te leren dragen voor eigen welzijn en gedrag. Meer informatie.

In januari en mei 2020 worden er trainingen Mindful Ouderschap gegeven, voor ouders die stress ervaren in de opvoeding.  Meer informatie.

 

 

 

Alkmaar

Kennemerstraatweg 105
1814GE Alkmaar 
0725205540