Opvoedpoli Alkmaar

We zijn er voor iedereen met vragen over ouderschap, opvoeden en de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0-23 jaar in de regio Alkmaar.

Bel 072 5205540 of mail ons: alkmaar@opvoedpoli.nl.

De gemiddelde wachttijd is 5 weken.

 

Welkom op De Opvoedpoli Alkmaar

We bieden diagnostiek, behandeling en gezinscoaching voor gezinnenmet kinderen tot 23 jaar. We werken gezinsgericht en bieden verschillende soorten zorg en behandeling.

Aanmelden

Als je besluit contact met ons op te nemen, zorgen wij dat je zo snel mogelijk telefonisch met iemand je aanmelding kunt doorspreken. Je kunt alvast al je vragen stellen en zo krijgen wij een beeld van wat je vraag is en wat er precies speelt. Wij zullen je dan adviseren, soms om contact op te nemen met de huisarts voor een verwijsbrief, soms met je de gemeente voor een verwijzing. We zullen je ook uitleggen dat we je een vragenlijst gaan toesturen. Als deze vragenlijst binnen is gaan we je bellen voor een eerste gesprek.Na ons eerste contact vindt, als wij de verwijsbrief of beschikking hebben ontvangen, een intakegesprek plaats. Helaas duurt dat op dit moment ongeveer 5 weken.

 

Dit eerste gesprek (de intake) vindt plaats op kantoor waarbij meestal twee medewerkers aanwezig zijn; een hoofdbehandelaar en een hulpverlener. Wij zoeken altijd naar iemand die goed bij jou en je gezin past. We bespreken dan met elkaar wat de vraag is en maken we een plan waar we gezamenlijk mee aan de slag gaan. Jij houdt hierbij de touwtjes altijd in handen, jouw wensen en mogelijkheden staan centraal.

Je kunt ook via onderstaand formulier contact met ons opnemen.

Alkmaar

Kennemerstraatweg 105
1814GE Alkmaar 
0725205540