Opvoedpoli Alkmaar

We zijn er voor iedereen met vragen over ouderschap, opvoeden en de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0-23 jaar in de regio Alkmaar. Bel 072 5205540 of mail alkmaar@opvoedpoli.nl. Wij hebben geen Faxnummer. Wij hebben momenteel geen wachtlijst.

 

Welkom op De Opvoedpoli Alkmaar

We bieden diagnostiek, behandeling en gezinscoaching voor gezinnen met kinderen tot 23 jaar. We werken gezinsgericht en bieden verschillende soorten zorg en behandeling.

Momenteel is er een verbouwing binnen het pand van de Opvoedpoli op de Kennemerstraatweg gaande. Wij beseffen dat u daar mogelijk hinder van ondervindt. Wij doen zoveel mogelijk ons best om dit tot een minimum beperken. Onze excuses hiervoor.

Aanmelden

Om de aanmeldingen zo goed mogelijk te stroomlijnen hebben we uw verwijsbrief en gegevens ter beoordeling nodig. Wij gaan dan naar de aanmelding kijken of wij degene zijn die uw hulpvraag het beste kunnen oppakken. We zullen dan ook telefonisch contact met u opnemen.

Door de aanmeldingen op deze manier te organiseren, kunnen wij de kwaliteit blijven bieden waar we voor staan.

Zomeraanbod

Bij de Opvoedpoli Alkmaar hebben we  in zomerperiode meer ruimte voor diagnostische trajecten en kortdurende trainingen ontwikkeld.

  • Exposure week om van je angsten af te komen

De week is voor kinderen en jongeren met (sociale) angstklachten. Tijdens deze week ga je je angsten overwinnen, door juist de dingen te doen die je spannend vindt. We gaan voor oefenen, oefenen en oefenen. En na deze week zal je mekren dat je minder angst ervaart.

  • Mindfulness week voor kinderen

Vaak heb je helemaal niet in de gaten dat je het te druk hebt, je voelt de moeheid niet meer. Ook kun je verdriet hebben of boos zijn zonder dat je weet waarom. En als je niet kunt slapen, merk je misschien niet dat dat zou kunnen komen doordat je te veel drukte in je hoofd hebt. Met mindfulness leer je je gedachten en gevoelens op te merken. Je leert jezelf en anderen beter begrijpen en vriendelijker voor jezelf en voor anderen te zijn. Je leert dingen beter te accepteren zoals ze 'nu' zijn. Je weet immers niet hoe het morgen zal zijn. We doen van allerlei oefeningen. Bijvoorbeeld eenvoudige bewegingsoefeningen en oefeningen om beter te merken wat je in je lijf voelt of waar je hoofd vol mee zit. Deze oefeningen kun je vervolgens ook thuis proberen. Deze training vindt plaats op 18 juli, 25 juli en 1 augustus. De ochtendsessie is bedoeld voor basisschoolkinderen en in de middag is de doelgroep kinderen in het vervolgonderwijs.

Nieuw aanbod

In september wordt er een groep gestart voor de methode Geweldloos verzet. Dit is een methode om agressief gedrag en destructief gedrag van jongeren te stoppen en hen (weer) verantwoordelijkheid te leren dragen voor eigen welzijn en gedrag. Meer informatie.

In september en in januari wordt er ook een groep gestart over Mindful Ouderschap, voor ouders die stress ervaren in de opvoeding. De trainingen van Mindful Ouderschap vinden plaats op dinsdagmiddag en in januari op dinsdagavond. Meer informatie.

 

Data (geen ruiling tussen groep na aanvang mogelijk);

Middaggroep: dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur

  • 24 september 2019
  • 1,15,29 oktober
  • 5,12,19 en 26 november

Avondgroep dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur; 

  • 14,21,28 januari
  • 4,11, 25 februari
  • 3, 10 maart

 

Alkmaar

Kennemerstraatweg 105
1814GE Alkmaar 
0725205540