Opvoedpoli Alkmaar

Wij zijn er voor gezinnen met kinderen van 0-18 jaar in de regio Alkmaar. We bieden specialistische jeugdhulp en jeugd-GGZ. Bel ons op 072-5205540 of mail naar alkmaar@opvoedpoli.nl

Welkom bij Opvoedpoli Alkmaar

We bieden diagnostiek, behandeling en gezinscoaching voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar. We werken gezinsgericht en bieden een zorg- en behandelaanbod op maat. Ieder kind of gezin is uniek, de geboden hulp dus ook. Wij zoeken, in overleg met ouders, ook graag de samenwerking op met school, sportclub en andere belangrijke betrokkenen rondom het kind en gezin. We matchen een coach of behandelaar die zo goed mogelijk bij jullie past.

Aanmeldprocedure

Wachttijd

Bekijk onze actuele wachttijden hier. Via deze website houden wij u op de hoogte van de huidige situatie. Jongeren van 18+ jaar kunnen wij in 2021 geen hulp bieden vanwege gebrek aan vergoeding van de zorgverzekeraar.

Aanmelding

Voor een aanmelding bij Opvoedpoli Alkmaar is een verwijsbrief en een ingevuld aanmeldformulier nodig. Verwijsbrief: Er zijn verschillende instanties die naar ons kunnen doorverwijzen, waaronder een jeugd- en gezinscoach van de gemeente of je huisarts. Naast de verwijsbrief dient de huisarts op de matrix aan te geven voor welk type behandeling de verwijzing is. Aanmeldformulier: Het aanmeldformulier bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel moet door de gezaghebbende ouder(s) worden ingevuld en ondertekend. Het tweede deel mag door de verwijzer gebruikt worden als verwijsbrief. Je kunt de verwijsbrief en het aanmeldformulier bij ons langsbrengen, per post versturen of naar ons mailen: aanmeldingen.alkmaar@opvoedpoli.nl. Na ontvangst van je gegevens vragen wij een Individueel Budget Plafond (IBP) aan bij de gemeente. Zodra het IBP bij ons binnen is, wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Indien je vragen hebt over de aanmeldprocedure, dan kun je contact opnemen met het algemene nummer van Opvoedpoli Alkmaar: 072-5205540.

Scherpe maatregelen coronavirus

Informatie over maatregelen en informatie rondom het coronavirus op onze locaties lees je op de website van iHUB, de alliantie waar de Opvoedpoli onderdeel van is.

We gaan ervan uit je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de maatregelen die wij nemen en hopen op je begrip en medewerking. Als je vragen hebt, kun je terecht bij jouw contactpersoon.

Opvoedpoli Alkmaar

Kennemerstraatweg 105
1814 GE Alkmaar 

Telefoonnummer: 072 5205540
E-mailadres: alkmaar@opvoedpoli.nl