Opvoedpoli Alkmaar

Wij zijn er voor gezinnen met kinderen van 0-18 jaar in de regio Alkmaar. We bieden specialistische jeugdhulp en jeugd-GGZ. Bel ons op 072-5205540 of mail naar alkmaar@opvoedpoli.nl

Welkom bij Opvoedpoli Alkmaar

We bieden diagnostiek, behandeling en gezinscoaching voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar. We werken gezinsgericht en bieden een zorg- en behandelaanbod op maat. Ieder kind of gezin is uniek, de geboden hulp dus ook. Wij zoeken, in overleg met ouders, ook graag de samenwerking op met school, sportclub en andere belangrijke betrokkenen rondom het kind en gezin. We matchen een coach of behandelaar die zo goed mogelijk bij jullie past.

Aanmeldprocedure

Wachttijd

Bekijk onze actuele wachttijden hier

Aanmelding

Voor een aanmelding bij Opvoedpoli Alkmaar is een verwijsbrief en een ingevuld aanmeldformulier nodig:

Verwijsbrief: Er zijn verschillende instanties die naar ons kunnen doorverwijzen, waaronder een jeugd- en gezinscoach van de gemeente of je huisarts. Dit kan via een verwijsbrief.

Aanmeldformulier: Het aanmeldformulier bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel moet door de gezaghebbende ouder(s) worden ingevuld en ondertekend. Het tweede deel mag door de verwijzer gebruikt worden als verwijsbrief.

Je kunt de verwijsbrief en het aanmeldformulier bij ons langsbrengen, per post versturen of naar ons mailen: aanmeldingen.alkmaar@opvoedpoli.nl. Na ontvangst van je gegevens vragen wij een Individueel Budget Plafond (IBP) aan bij de gemeente. Zodra het IBP bij ons binnen is, wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Indien je vragen hebt over de aanmeldprocedure, dan kun je contact opnemen met het algemene nummer van Opvoedpoli Alkmaar: 072-5205540.

Jeugdstem – vertrouwenspersonen akj

Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Iedereen die te maken heeft met jeugdhulp en daar vragen over heeft, kan bij ons terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen met vragen of klachten naar een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt de vertrouwenspersoon met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente. 

Ondersteuning door een vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van De Opvoedpoli.

Een Jeugdstem vertrouwenspersoon:                                       

  • geeft informatie en advies aan jongeren, ouders en verzorgers en legt uit hoe de jeugdhulp werkt;
  • ondersteunt cliënten bij klachten over de jeugdhulp;
  • geeft informatie over rechten en rechtspositie in de jeugdhulp;
  • draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van de jeugdhulp;

Zo bereik je Jeugdstem:

  • Bel gratis naar 088 – 555 1000
  • Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Opvoedpoli Alkmaar

Hertog Aalbrechtweg 18
1823 DL Alkmaar

Telefoonnummer: 072 5205540
E-mailadres: alkmaar@opvoedpoli.nl

Voor verwijzers

M.i.v. 1 januari 2023 is het voldoende om specialistische jeugdhulp aan te vragen in de verwijzing; de matrix komt daarbij te vervallen.