Nieuw toekomstgericht pand voor De Opvoedpoli Zoetermeer

Ruim, goed bereikbaar en veel licht dankzij grote raampartijen – dat kenmerkt de nieuwe locatie van De Opvoedpoli aan de Baron de Coubertinlaan 35 in Zoetermeer (in de wijk Rokkeveen). Vanaf vandaag is de eerste (deels) en tweede etage (geheel) van het nieuwe pand in gebruik en zijn alle cliënten uit de omgeving van Zoetermeer, Pijnacker/Nootdorp en Midden-Delfland hier van harte welkom. 

Op de nieuwe locatie van De Opvoedpoli zijn 3 teams samengegaan; de teams van de Dorpsstraat en de Willem Dreeslaan in Zoetermeer en het team van de Westlaan in Pijnacker.  

Kennisuitwisseling
Regiomanager Fiona Vogel: ‘We hebben met pijn in het hart afscheid genomen van onze kleinschalige en knusse vestigingen waar al heel wat historie ligt. En toch hebben we ervoor gekozen om vanuit 1 locatie te gaan werken. We doen dit om nog betere zorg te kunnen bieden aan onze cliënten en om onze professionals in staat te stellen elkaar te ontmoeten voor verdere kennisuitwisseling, inspiratie en innovatie ten behoeve van onze cliënten.’ 

Onder 1 dak
Doordat De Opvoedpoli in die regio nu alle expertise onder 1 dak heeft, kunnen we het multidisciplinaire samenwerken, dat we zo belangrijk vinden voor goede familiezorg, nog beter waarborgen. De behandelingen (voor jeugdigen van 0-23 jaar) zijn veelal een combinatie van individuele en gezinsbehandelingen, waar mogelijk groepsbehandeling en indien nodig behandeling van ouders.  

Multidisciplinair
‘We doen dat altijd vanuit een geïntegreerde aanpak en denken niet in hokjes.’ Naast (GZ-)psychologen, orthopedagogen(-generalist) en gezinscoaches kan De Opvoedpoli een scala aan specialismen en specialisten inzetten, zoals systeemtherapeuten, creatieve en psychomotorische therapeuten, klinisch psychologen en een psychiater. Voor kinderen onder de 6 jaar werken en denken we vanuit de Infant Mental Health Visie met hiervoor opgeleide specialisten.  

Meer ruimte
Wat zijn de voordelen van het nieuwe pand? ‘Op de nieuwe locatie hebben we meer ruimte om grotere groepen te kunnen ontvangen, zoals het netwerk rondom de cliënt. De ruime kamers zijn ook goed te gebruiken voor onze non-verbale behandelingen waarin bewegen en ervaren centraal staat. Daarnaast stelt de ruimte ons in staat ons groepsaanbod verder te vergroten.’

Goede bereikbaarheid
Bij het zoeken naar een nieuw pand was goede bereikbaarheid heel belangrijk. Het pand ligt centraal in het werkgebied Zoetermeer, Pijnacker/Nootdorp en Midden-Delfland. Zowel met de auto, fiets, als het openbaar vervoer is de locatie eenvoudig te bereiken. Voor de deur is veel gratis parkeergelegenheid.  

‘Overigens blijven we natuurlijk ook graag gewoon bij gezinnen thuis of op scholen komen. En voor iedereen die nieuwsgierig is naar ons of ons pand: voel je welkom en loop bij ons naar binnen voor een kop koffie, thee of limonade. We maken graag kennis met je!’, aldus regiomanager Fiona Vogel. 

Nauwe samenwerking
De Opvoedpoli is onderdeel van iHUB. De locaties in Haaglanden – Zoetermeer en Den Haag (De Carpentierstraat) – werken nauw samen voor kinderen en jongeren van 0-23 jaar binnen de regio die onze hulp nodig hebben. We werken systemisch en bieden Specialistische- en Basis-GGZ en/of Specialistische Jeugdhulp. We werken in verbinding met de cliënt, het netwerk rondom de cliënt, met elkaar en onze samenwerkingspartners, onder wie artsen en praktijkondersteuners, andere zorgverleners en onderwijs (binnen en buiten iHUB). Ons streven is altijd dat het gezin weer op eigen kracht verder kan en de eigen hulpbronnen weet te benutten.