De Opvoedpoli Amsterdam Noord verhuist

Op 20 juli verlaat De Opvoedpoli het pand aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord en verhuist naar de Rode Kruisstraat 32.

De nieuwe locatie is hemelsbreed nog geen kilometer verderop. Maar de verhuizing staat voor meer dan alleen het betrekken van een nieuwe locatie. Het pand aan de Rode Kruisstraat wordt een behandelgebouw van De Opvoedpoli en Altra samen. De twee instellingen verstevigen hiermee hun inhoudelijke samenwerking.

 

Samenwonen met Altra

Altra en De opvoedpoli kijken door heel Amsterdam hoe we de huisvesting gezamenlijk kunnen inzetten. Samenwonen is goedkoper en we willen ons geld zoveel mogelijk besteden aan waar het werkelijk om draait: begeleiding en behandeling van kinderen, jongeren en gezinnen. Maar dat is niet de enige reden voor de verhuizing. Vooral willen we de samenwerking van Altra en De Opvoedpoli ondersteunen en stimuleren.

 

Waarom samenwerken?

De samenwerking tussen ambulante jeugdhulp en jeugd-ggz levert effectievere zorg op voor kinderen en gezinnen. Daarom intensiveren De Opvoedpoli en Altra de samenwerking en werken we aan een gezamenlijk integraal hulpaanbod. Zo bieden we juist die ambulante hulp en behandeling die zorgt dat kinderen en gezinnen zelfstandig verder kunnen. In de samenwerking tussen Altra en De Opvoedpoli zijn de afgelopen periode op diverse plekken mooie samenwerkingen en initiatieven tot bloei gekomen. Om deze ontwikkeling te stimuleren, zijn Altra en De Opvoedpoli een bestuurlijke fusie aangegaan.