Boek 'Kinderen, hoe doe je dat?'

Ingrid Bax van Opvoedpoli Haarlem schrijft boek over opvoeden

Naast alle hoogtepunten die het opvoeden van kinderen met zich meebrengt voor hun ouders/opvoeders, zijn er maar al te vaak lastige situaties. Kinderen kunnen door hun emoties, denken en gedrag behoorlijk wat spanningen in een gezin veroorzaken. Hoe kan je deze kinderen nu op een positieve manier begeleiden? In het praktische handboek ‘Kinderen, hoe doe je dat?’, geschreven door Opvoedpoli-collega Ingrid Bax, zet zij de belangrijkste opvoedthema’s van nu op een rij.

Het is een handig ingedeeld hulpboek met veel praktische tips om als naslagwerk te gebruiken gedurende het opgroeien van een kind anno 2022. Bax behandelt 35 thema’s over kinderen van 0-18, van huilbaby’s, drugs, depressie, rouw en gameverslaving tot LHBTI. Het boek is geschreven voor zowel ouders als professionals.

Hieronder delen we 7 weetjes/tips uit het boek:

  1. Bij huilbaby’s: probeer om je baby te laten slapen op een kledingstuk van jou dat jouw geur heeft.
  2. Heeft een kind problemen met het eten van groente? Maak er een soep van, en geef er een soepstengel bij.
  3. Wil een kind alleen maar gamen, begrens het dan. Bepaal vaste gametijden waar hij zich aan moet houden.
  4. Gaat jouw kind over een grens bij jou met bijvoorbeeld vloeken, stap dan uit de situatie en ga even naar een andere kamer.
  5. Zit je kind veel op social media? In 2021 waren er 1,5 miljoen Snapchat-gebruikers en 836.000 Tiktok-gebruikers in Nederland dus hij is niet de enige.
  6. Een oorzaak van depressiviteit kan zijn dat een kind een IQ heeft dat niet aansluit bij de rest van de klas en het daardoor onderpresteert.
  7. Over jaloezie: kinderen kopiëren gedrag. Wees je er bewust van dat je zelf ook jaloers kan zijn op die mooie auto van de buurman.

‘Kinderen, hoe doe je dat?’ is o.a. verkrijgbaar via Bruna.